fbpx

Tandlægecentret Randers

Renovering, udvidelse og ombygning af tandlægeklinik

Tandlægecentret i Randers stod over for en udvidelse og et ønske om et opdateret og imødekommende udtryk i klinikken. Opgaver som denne er i høj grad en øvelse i planlægning og timing, så vi undgår lukkedage, og her blev projektet delt op i to etaper. 

Første etape af ombygningen bød på et nyt, indbydende receptions- og venteområde. Vi har arbejdet intenst med at finde balancen mellem det kliniske og det beroligende, som er så vigtigt for patientoplevelsen. Vi har trukket naturen ind i klinikken, og vi har arbejdet med rene linjer og inklusion i indretningen. Her er noget for unge, gamle, børn og gangbesværede i møblementet, og det er lykkedes at skabe nogle rammer, som både er trygge og tillidsvækkende. 

I anden etape omdannede vi en tidligere lægeklinik på etagen oven over til tandlægeklinik. Vi optimerede på indretningen, fik plads til alle tekniske installationer og skabte blandt andet et røntgen-rum. Vi etablerede et godt køkken, som på mange måder bliver husets omdrejningspunkt i det daglige. Her er god plads til kantine, og her har vi virkelig tænkt i flere funktioner, så der er plads til konferencer, receptioner og faglige oplæg. Eksempelvis er køkkenøen todelt og sat på hjul, så den kan agere bar og buffet – eller køres helt væk, hvis arrangementet kalder på dét. Stilen fra første etape går igen som en rød tråd gennem hele bygningen.

Vi har arbejdet stramt med planlægningen, så klinikken kunne fortsætte sin drift bedst muligt. Faktisk slap vi med en uges lukning, som vi landede i en ferie.